Subuh
5:30
Syuruk
6:52
Zuhur
12:55
Asar
4:18
Maghrib
6:56
Isyak
8:10
Halal Food Map
Turn on your location  and discover halal restaurants near you.
Gaya Hidup0

Portal cari kerja untuk sektor runcit fesyen, kecantikan dan gaya hidup dilancar Julai

May 21, 2020 | 01:00 PM

FIRMA konsultasi huraian runcit, iDA'SG, akan melancarkan MyBRANDS Singapore, sebuah gerbang pekerjaan khusus untuk syarikat runcit fesyen, kecantikan dan gaya hidup. 

Pertama kali dilakukan di Singapura, wadah ini dijangka dapat merubah keperluan bagi pengambilan bakat yang diperlukan oleh kedua-dua pihak - majikan dan pencari kerja - dan akan mula beroperasi pada 3 Julai ini.

Berdasarkan rekod prestasi yang terbukti di Jepun, iDA'SG yakin platform ini akan meningkatkan pemadanan kemahiran yang sesuai dalam industri runcit di sini.

Pengarah Urusan iDA’SG, Cik Angeline Yap berkata:

“Dengan pelancaran MyBRANDS.SG, kami berharap dapat membantu jenama menjadi lebih berkesan dan cekap dengan menguruskan semua keperluan pengambilan pekerja mereka menggunakan satu titik sentuh. 

"Algoritma kami telah dicuba dan diuji di Jepun dan kami yakin ia akan berhasil di Singapura juga. 

"Pada asasnya, kami mahu pelanggan kami dapat memainkan peranan dalam waktu sesingkat mungkin, dengan calon berkualiti yang mempunyai set kemahiran yang tepat untuk pekerjaan itu. 

"MyBRANDS akan mula dilancar di Singapura dan kami merancang untuk memperluas perkhidmatan di seluruh ASEAN dan seluruh wilayah Asia Pasifik dalam waktu terdekat,” katanya. 

Bagi Pencari Kerja, MyBRANDS.SG menawarkan templat resume yang mudah dibina dan disesuaikan yang dapat menyelesaikan profil mereka dalam beberapa minit. 

Ia boleh diakses dari komputer riba atau di telefon bimbit, dan pemohon dapat terus mengemas kini butir peribadi ketika dalam perjalanan. 

Sistem MyBRANDS.SG dirancang untuk berjaya memadankan calon dengan peluang pekerjaan yang paling sesuai dengan set kemahiran mereka.

MyBRANDS.SG juga telah melaksanakan Program Ganjaran dua langkah untuk pencari kerja. 

Ganjaran tunai pertama akan diberikan kepada calon yang berjaya yang menyelesaikan percubaan mereka. 

Ganjaran tunai kedua diberikan kepada calon ketika mereka merujuk rakannya ke MyBRANDS.SG dan setelah calon yang dirujuk menyelesaikan tempoh percubaan setelah penempatan kerja.

Dengan memanfaatkan teknologi digital terkini, MyBRANDS.SG mempunyai keupayaan carian dan alat penting yang belum pernah terjadi sebelumnya untuk mencari dan mengekalkan bakat fesyen utama yang berkualiti di Singapura.

Untuk perniagaan pula, syarikat akan dapat membuat profil di MyBRANDS.SG yang menceritakan kisah jenama masing-masing. 

Dengan penggunaan templat yang dapat disesuaikan, MyBRANDS.SG memudahkan visual dan video ditambahkan ke profil jenama untuk pengalaman jenama interaktif yang akan membantu membina hubungan emosional dan terlibat dengan bakat yang tepat. 

Algoritma MyBRANDS.SG kemudian memadankan majikan dengan calon yang tepat berdasarkan senarai pekerjaan dan set kemahiran yang diperlukan.

Video Baru

Podcast Baru

Ciri baru

Alat terjemah Berita Harian