Subuh
5:57
Syuruk
7:14
Zuhur
1:18
Asar
4:29
Maghrib
7:20
Isyak
8:29
Dapatkan laporan terkini berkaitan Covid-19. Ikuti kami di Telegram
Dunia0

Lelaki yang menolak warga 91 tahun ke landasan kereta api London dihukum penjara seumur hidup

Jun 25, 2019 | 12:30 PM

LONDON: Seorang lelaki yang telah menolak warga berusia 91 tahun ke landasan kereta api London semasa waktu sibuk dihukum penjara seumur hidup semalam selepas didapati bersalah atas dua tuduhan percubaan membunuh. 

Paul Crossley, 47 tahun, telah melalui tempoh penilaian psikiatrik yang telah mengambil masa berbulan lamanya sebelum dijatuhkan hukuman oleh hakim untuk diletakkan di bawah perintah hospital sehingga dia bersedia dipenjara, di mana dia akan meluangkan minimum 12 tahun, menurut Polis Pengangkutan British. 

Rakaman kamera keselamatan menunjukkan Crossley mencuba untuk menolak seorang lelaki berusia 23 tahun ke landasan tetapi gagal di stesen Tottenham Court Road di London pusat pada 27 April tahun lalu. 

Crossley kemudian menaiki kereta api ke stesen Marble Arch. Di sana beliau telah menolak seorang lelaki tua yang telah mengalami beberapa keretakan tulang punggung dan luka parah setelah jatuh ke landasan. 

Seorang lagi penumpang, yang telah menyelamatkan lelaki tua tersebut dari landasan turut mengalamai luka kebakaran di tangan yang disebabkan landasan yang berkuasa elektrik itu. 
 

Berita Popular

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map