Subuh
5:27
Syuruk
6:47
Zuhur
12:50
Asar
4:09
Maghrib
6:51
Isyak
8:02
Dunia

Naib-Presiden PKR: Jawatan PM bagi Anwar dalam tangan Tuhan

Sep 23, 2019 | 05:11 PM

KUALA LUMPUR - Hanya takdir yang akan menentukan jikalau Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim akan mengambil alih jawatan Dr Tun Mahathir Mohammad sebagai Perdana Menteri Malaysia.

Kenyataan itu dibuat oleh naib-presiden PKR Cik Zuraida Kamaruddin dalam satu pembukaan acara mengutip sampah di Bukit Indah untuk mempromosikan kempen budaya mengumpul sampah sebagai pertukaran untuk wang tunai.

Menurut laporan oleh akhbar berita dalam talian Malaysia, The Star, beliau menambah bahawa “hanya Tuhan sahaja yang tahu dan kami akan redha pada rancangan Allah.”

Cik Zuraida berkata demikian semasa menjawab pertanyaan mengenai kenyataan Datuk Anwar yang telah memutuskan dalam satu wawancara bersama Bloomberg, bahawa beliau akan diberi jawatan Perdana Menteri pada bulan Mei tahun depan.

Tambahan pula, Naib-Presiden PKR itu telah mengambil kesempatan untuk menasihati Datuk Anwar: “Kita ingin menemuinya, dan jika Datuk Anwar ingin menjadi Perdana Menteri Malaysia yang ke-lapan, dia juga harus menunjukkan bahawa dia mempunyai hati yang peramah.”

Kenyataan itu merujuk kepada tindakan Datuk Anwar yang telah menolak pemohononan oleh beberapa anggota parti PKR yang tidak puas hati, namun, Datuk Anwar berpendapat bahawa pertemuan perdamaian itu tidak perlu dilaksanakan, lalu, pertemuan itu boleh diadakan di samping pertemuan rasmi bersama anggota PKR yang lain. - Agensi berita.

Video Baru

Podcast Baru

Ciri baru

Alat terjemah Berita Harian