Penyokong Umno Johor rayu agar Muhyiddin tidak dipecat

KUALA LUMPUR - Sekumpulan penyokong Umno Johor merayu kepada kepimpinan parti supaya tidak menggugurkan timbalan presidennya Tan Sri Muhyiddin Yassin sambil menegaskan beliau tidak melakukan kesalahan.

Kebanyakannya memakai baju T-shirt warna hitam dengan gambar Muhyiddin - yang mereka sifatkan sebagai "pemimpin tulen" - para penyokong itu juga memegang poster pelekat dengan kekata "kekal Muhyiddin".

Seorang anggota Umno Pagoh, yang merupakan kerusi Parlimen dan divisyen Muhyiddin, berkata memecat mantan timbalan perdana menteri itu akan hanya memecah-belahkan akar umbi.

"Ini merupakan permintaan ikhlas daripada kami semua. Ramai yang kecewa apabila beliau digugurkan dari Kabinet. Jangan kecewakan kami lagi," kata Cik Jamilah Abdul Hamid.

Terdapat spekulasi bahawa Tan Sri Muhyiddin akan dipecat sebagai timbalan presiden Umno tetapi ketua pemuda Umno Khairy Jamaluddin menekakan tiada orang akan digugurkan dalam mesyuarat Majlis Tertinggi Umno hari ini Rabu (9 September). - THE STAR/ASIA NEWS NETWORK.

Galeri Foto