Subuh
5:34
Syuruk
6:56
Zuhur
1:03
Asar
4:26
Maghrib
7:07
Isyak
8:20

Asuh pelajar buat permainan, rangsang kreativiti di luar kelas

Teka Kata
Uji pengetahuan anda dalam bahasa Melayu
=
Pilih perkataan yang betul
Betul!
Salah!
Cuba lagi! Markah anda: Bagus! Markah anda: Hebat! Markah anda: Out Of 3
Rencana
33
3

Pertandingan TERUS PERKASA KEMAHIRAN STEM* PELAJAR *Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik

Asuh pelajar buat permainan, rangsang kreativiti di luar kelas

Tahun ini merupakan tahun ke-23 pertandingan pembuatan permainan terbesar di Singapura, Anugerah Sains Kreatif Sony (SCSA), dianjurkan dengan sebanyak 2,390 penyerahan mainan asli daripada lebih 3,000 pelajar di 67 sekolah. Anjuran bersama Pusat Sains Singapura dan Kumpulan Syarikat Sony di Singapura, dengan sokongan Kementerian Pendidikan, inisiatif ini bertujuan memperkasakan pelajar sekolah rendah meneroka kemahiran dalam Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM), dan membuka kreativiti di luar bilik darjah. Baru-baru ini, BERITA HARIAN telah menemu ramah dua pelajar yang memenangi anugerah dalam peraduan ini serta dua orang guru yang telah memenangi anugerah Blue Ribbon atas sumbangan mereka membimbing dan mengasuh generasi akan datang.
Nov 30, 2020 | 05:30 AM

MEMBIMBING generasi saintis akan datang sambil memberikan jawapan bagi minda yang sentiasa ingin mengetahui perkara baru.

Itulah harapan Encik Amir Irsyad Khan Abdul Hamid Khan yang sentiasa berusaha menyediakan sumber pembelajaran yang cukup untuk pelajarnya sebagai seorang guru.

Video Baru

Teka Kata

=
Pilih perkataan yang betul
Betul!
Salah!
Cuba lagi! Bagus! Hebat! Markah anda: Out Of 3