Bahagian arah utara Lebuh Raya Lornie akan dibuka pada 19 April, Berita Setempat - BeritaHarian.sg
Subuh
5:43
Syuruk
7:01
Zuhur
1:07
Asar
4:19
Maghrib
7:11
Isyak
8:19
Setempat0

Bahagian arah utara Lebuh Raya Lornie akan dibuka pada 19 April

Mar 19, 2019 | 06:28 PM

LEBUH Raya Lornie akan dibuka sepenuhnya pada 19 April selepas beberapa kali tertangguh, apabila bahagian arah utara dari Adam Road dan Farrer Road ke arah Thomson dibuka kepada lalu lintas.

Bahagian arah selatan ke arah Farrer Road dibuka Oktober lalu.

Dikenali sebagai Bukit Brown Road sebelum ini, projek itu pertama kali diumumkan pada 2011 dan pada mulanya dijadualkan siap menjelang pertengahan 2016.

Jalan raya empat laluan searah baru itu bertujuan menangani peningkatan lalu lintas yang disebabkan oleh pembangunan semula kawasan Bukit Brown, dengan lalu lintas dijangka meningkat 20-30 peratus menjelang 2020.

Ia juga bertujuan mengurangkan kesesakan sepanjang Lornie Road dan Ekspreswe Rentas Pulau (PIE) terutama pada waktu sibuk.

Berita Popular

Dalam satu kenyataan media hari ini (19 Mac), Penguasa Pengangkutan Darat (LTA) juga mengumumkan perubahan jalan raya lain di kawasan itu.

Antaranya, laluan bawah tanah Sime baru akan dibuka mulai 3 pagi Ahad ini (24 Mac), untuk menghubungkan pemandu dari Lornie Road arah selatan ke Lebuh Raya Lornie arah selatan dan Kheam Hock Road.

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map