Subuh
5:57
Syuruk
7:14
Zuhur
1:18
Asar
4:30
Maghrib
7:20
Isyak
8:29
Penyenggaraan yang dijadualkan: Kami sedang mempertingkat sistem mySPH untuk memberi anda khidmat log masuk lebih lancar. Sebahagian akses bagi log masuk ke mySPH akan terjejas dari 02 / Mar / 21 12:30 PG hingga 02 / Mar / 21 06:00 PG. Anda perlu log masuk semula selepas tempoh penyenggaraan ini. Untuk mendapatkan bantuan, sila tinggalkan butiran hubungan anda di sini dan kami akan hubungi anda. Terima kasih.
Setempat0

Bas jenazah yang luncur lereng dan bunuh wanita akibat brek tangan yang tidak berkesan: Koroner Negara

Aug 06, 2019 | 05:38 PM

BAS jenazah tanpa pemandu yang meluncur sebuah lereng dan melanggar seorang wanita tua sekaligus membunuhnya, tidak memiliki brek tangan yang berkesan. 

Mengongsikan dapatan mengenai kematian Cik Ong Lim, 68 tahun, pada September 2016, Koroner Negara, Cik Kamala Ponnampalam berkata semalam (5 Ogos) bahawa brek tangan itu harus ditarik sebanyak sembilan kali sebelum ia menjadi berkesan. 

Menurut seorang mekanik, ini adalah tiga atau empat kali lebih daripada yang diperlukan brek biasa. 

Beliau juga menyatakan bahawa bas yang digunakan sebagai bas jenazah oleh syarikat pengurusan jenazah Singapore Muslim Casket and Marble Contractor itu, berusia hampir 19 tahun pada masa kemalangan tersebut dan tertakluk kepada pemeriksaan setengah tahun.

Koroner Negara Ponnampalam, yang menganggap kematian Cik Ong sebagai “kesilapan lalu lintas yang malang”, berkata pemeriksaan kenderaan motor terakhir sebelum kemalangan itu telah dilaksanakan pada 19 April tahun itu.

Berita Popular

Ia kemudiannya diperakui kerana mematuhi kehendak statutori di bawah Akta Trafik Jalan Raya.

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map