Subuh
5:37
Syuruk
6:54
Zuhur
12:58
Asar
4:01
Maghrib
7:00
Isyak
8:09
Setempat

Baucar $100 bagi teroka tarikan setempat diberi Dis

Sep 17, 2020 | 05:30 AM

SETIAP rakyat Singapura berusia 18 tahun dan ke atas tahun ini akan menerima baucar digital bernilai $100 untuk berbelanja bagi hotel, tiket tarikan dan lawatan berpandu di sini.

Baucar Teroka Semula Singapura itu boleh didapati melalui SingPass mulai Disember ini dan boleh digunakan untuk pembelian tiket tarikan, lawatan berpandu dan penginapan hotel sehingga hujung Jun tahun depan.

Pemerintah juga akan menyediakan subsidi $10 bagi tiket kanak-kanak atau belia bagi tarikan dan lawatan berpandu, dengan setiap rakyat dewasa layak membeli sehingga enam tiket kanak-kanak atau belia pada harga subsidi.

Skim Baucar Teroka Semula Singapura bernilai $320 juta secara keseluruhan itu kali pertama diumumkan pada bulan lalu dan adalah sebahagian usaha pemerintah untuk merancakkan semula sektor pelancongan yang terjejas teruk akibat pandemik Covid-19.

Ia juga melengkapi kempen pemasaran SingapoRediscovers bernilai $45 juta yang dilancarkan pada Julai lalu untuk menggalak orang ramai bercuti dalam negeri sendiri dan menyokong perniagaan setempat.

Butiran lanjut tentang proses mendapatkan baucar itu akan diumumkan pada November ini.

Laporan lanjut: Sokong tarikan setempat dengan baucar $100: Chun Sing

Video Baru

Ciri baru

Alat terjemah Berita Harian