Subuh
5:46
Syuruk
7:05
Zuhur
1:11
Asar
4:29
Maghrib
7:14
Isyak
8:25
Setempat

Koronavirus: Usaha sedia semula penginapan pekerja asing ditingkatkan

May 12, 2020 | 08:30 AM

HARTANAH persendirian dan sebahagian Turf Club adalah di antara kawasan baru yang ditetapkan di mana pekerja asing boleh ditempatkan di tengah-tengah pandemik Covid-19.

Penguasa Tanah Singapura (SLA) semalam menyatakan, bekas Chancery Court di Dunearn Road telah diperbaharui untuk menempatkan pekerja asing yang sihat dalam perkhidmatan penting. Sehingga 1.200 pekerja boleh menginap di Chancery Court, dan ada yang sudah pindah.

Pemaju hartanah Far East Organization, yang membeli tapak itu pada tahun 2018, telah menawar untuk membantu membendung wabak koronavirus.

SLA berkata: "Langkah meningkatkan kemudahan ini adalah sebahagian daripada usaha pelbagai agensi untuk mengurangkan penyebaran Covid-19.

"Semua langkah yang diperlukan telah dibuat, dengan kemudahan dan makanan di tempat yang disediakan untuk kesejahteraan penghuni. Pekerja asing akan disediakan pengangkutan untuk bekerja oleh majikan mereka dan mereka juga akan memerhatikan langkah-langkah pemutus litar."

Chancery Court sebelum ini dilaporkan mempunyai 136 unit kediaman dan lapan unit komersial.

Langkah mengubahnya menjadi tempat tinggal sementara bagi pekerja diumumkan oleh Anggota Parlimen GRC Tanjong Pagar, Encik Melvin Yong, awal bulan ini melalui surat kepada penduduk. - The Straits Times

Ciri baru

Alat terjemah Berita Harian