Subuh
5:56
Syuruk
7:13
Zuhur
1:17
Asar
4:27
Maghrib
7:19
Isyak
8:28
Dapatkan laporan terkini berkaitan Covid-19. Ikuti kami di Telegram
Setempat0

Persatuan Undang-Undang sangkal tuduhan ia ‘membisu’ tentang Rang Undang-Undang berita palsu

Apr 12, 2019 | 06:00 PM

PERSATUAN Undang-Undang Singapura  berkata ia bak ‘membisu’ tentang draf Akta Perlindungan daripada Kepalsuan dan Manipulasi Dalam Talian kerana pandangannya akan dikongsi secara privet dengan penggubal dasar.

Ia berkata demikian bagi menjawab kecaman di dalam talian yang mendakwa sikap persatuan membisu bak ‘persetujuan senyap’ bagi Akta itu.

Presiden persatuan Gregory Vijayendran berkata majlis pentadbiran persatuan itu, sebelum ini, telah diundang oleh pemerintah untuk memberikan maklum balas tentang Rang Undang-Undang tertentu dan ini adalah kebiasaan yang sedang diamalkan.

“Kami tidak akan, sebagai satu amalan, menerbitkan butiran perbincangan sedemikian kerana prosesnya adalah rahsia, dan faktor rahsia ini membenarkan pertukaran yang terbuka,” kata Peguam Kanan Vijayendran, pada Jumaat (12 April).

Minggu lalu satu komentar di laman web The Onlie Citizen berkata Persatuan Undang-Undang sedang membisu tentang Rang Undang-Undang berita palsu dan mempersoal sama ada sikap itu menunjukkan ia bersetuju dengan pendirian pemerintah berkenaan Rang Undang-Undang itu.

Berita Popular

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map