Subuh
5:28
Syuruk
6:47
Zuhur
12:50
Asar
4:09
Maghrib
6:51
Isyak
8:02
Setempat

PM Lee lawat Mexico

Nov 17, 2019 | 01:00 PM

PERDANA Menteri Lee Hsien Loong dijadualkan  tiba di Mexico hari ini (17 November) untuk lawatan rasmi selama empat hari, atas undangan Presiden Mexico, Encik Andres Manuel Lopez Obrador.

Semasa lawatan, Encik Lee akan berjumpa Encik Obrador dan beberapa menteri Mexico yang lain. Encik Lee juga dijadualkan berucap  di hadapan Senat Mexico dan mengadakan dialog bersama masyarakat perniagaan Mexico.

Lawatan itu juga akan melihat Singapura dan Mexico menandatangani beberapa memorandum pesefahaman (MOUs) bagi kerjasama dalam bidang seperti sains dan tekonologi, sumber air, budaya, harta industri dan pembangunan antarangbangsa, menurut kenyataan Pejabat Perdana Menteri (PMO) semalam (16 November).

Lawatan Encik Lee adalah lawatan perdana menteri Singapura yang pertama dalam 22 tahun,  selepas lawatan  Perdana Menteri Goh Chock Tong pada 1997 apabila kedua-dua negara menandatangani pengisytirahan bersama yang memberi jalan kepada perundingan  Perjanjian Perdagangan Bebas (FTA) Singapura-Mexico.
 

Video Baru

Podcast Baru

Ciri baru

Alat terjemah Berita Harian