Subuh
5:27
Syuruk
6:47
Zuhur
12:50
Asar
4:10
Maghrib
6:51
Isyak
8:02
Setempat

Sokong aspirasi belia agar siap sedia untuk masa hadapan

Sep 28, 2019 | 05:52 PM

LEBIH 120 pelajar dan ibu bapa meluangkan petang Sabtu mereka bermesra bersama golongan karyawan daripada industri berbeza, mempelajari selok-belok berdaya tahan dan cara menjadi relevan dalam landskap yang sering berubah.

Sesi itu dianjurkan Mendaki dengan sokongan dan kerjasama sukarelawan daripada M3@Marsiling-Yew Tee.

Diadakan di Balai Rakyat Fuchun, ini kali keempat sesi penglibatan bersama belia Melayu/Islam daripada institut pengajian tinggi (IHL) anjuran Mendaki.

Dikendali oleh Menteri Negara (Pembangunan Negara dan Tenaga Manusia) yang juga Timbalan Pengerusi Yayasan Mendaki, Encik Zaqy Mohamad, sesi itu bertujuan memperkasa, melibatkan dan menghubungkan belia serta ibu bapa mereka kepada sumber negara dan masyarakat yang tersedia agar dapat membimbing mereka dalam perjalanan pembelajaran mereka.

“Pertumbuhan itu adalah bukti kemajuan yang ketara orang Melayu/Islam kita. Walaupun masih banyak kerja yang perlu dilakukan, saya yakin bahawa kita boleh mencapai lebih banyak dan maju sebagai sebuah satu masyarakat,” kata Encik Zaqy dalam ucapannya

Semenjak sesi pertama pada Mei 2019, Yayasan MENDAKI telah berhubung dengan lebih 250 ibu bapa dan pelajar, dan 60 pelajar yang mendaftar sebagai relawan.

Video Baru

Podcast Baru

Ciri baru

Alat terjemah Berita Harian