Subuh
5:58
Syuruk
7:15
Zuhur
1:19
Asar
4:33
Maghrib
7:21
Isyak
8:30
Penyenggaraan yang dijadualkan: Kami sedang mempertingkat sistem mySPH untuk memberi anda khidmat log masuk lebih lancar. Sebahagian akses bagi log masuk ke mySPH akan terjejas dari 02 / Mar / 21 12:30 PG hingga 02 / Mar / 21 06:00 PG. Anda perlu log masuk semula selepas tempoh penyenggaraan ini. Untuk mendapatkan bantuan, sila tinggalkan butiran hubungan anda di sini dan kami akan hubungi anda. Terima kasih.
Setempat0

Usaha elak kiriman lewat dek ujian Covid-19 bagi pemandu, kelindan kargo

Jan 23, 2021 | 05:30 AM

ADA rancangan yang dilaksana bagi mengurangkan kiriman lewat yang mungkin berlaku dek syarat baru untuk mengenakan ujian Covid-19 ke atas pemandu dan kelindan kargo yang memasuki Singapura, kata Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Kumpulan FairPrice Group, Encik Seah Kian Peng.

Encik Seah berkata keadaan agak lancar walaupun ujian Covid-19 itu dimulakan 9 pagi semalam.

"Sejauh ini semuanya berjalan dengan lancar. Sebenarnya kami telah memantau (keadaan) sejak kerajaan Malaysia mengumum akan melanjutkan perintah kawalan pergerakan," kata beliau, dalam laporan The Straits Times.

Ujian Antigen Pantas (ART) itu diwajibkan ke atas pemandu dan kelindan kargo yang memasuki Singapura melalui pusat pemeriksaan Tuas dan Woodlands sejak semalam.

Pada peringkat awal, pemandu yang tiba di pusat pemeriksaan akan dipilih secara rawak untuk diuji, kata jurucakap Kementerian Perdagangan dan Perusahaan (MTI) kelmarin.

Berita Popular

"Kami berhasrat agar semua pemandu kargo dan kelindan menjalani ujian dalam beberapa minggu akan datang," kata jurucakap itu.

Mereka hanya dibenarkan masuk ke Singapura jika diuji negatif.

Video Baru

Podcast Baru

Try the new Halal Food Map