Virus Wuhan: Sekolah Sg ambil langkah berjaga-jaga, Berita Setempat - BeritaHarian.sg
Subuh
5:35
Syuruk
6:56
Zuhur
1:03
Asar
4:26
Maghrib
7:07
Isyak
8:20

Teka Kata

=
Uji pengetahuan anda dalam Perkataan Melayu
Betul!
Salah!
Well done! You got:
/5
Words Right
Setempat0

Virus Wuhan: Sekolah Sg ambil langkah berjaga-jaga

Jan 23, 2020 | 11:37 AM

PRA-SEKOLAH di Singapura telah meningkatkan langkah berjaga-jaga daripada virus misteri Wuhan, yang terus merebak di China dan luar negara.

Jurucakap Kementerian Pembangunan Sosial dan Keluarga (MSF) berkata ia telah mengeluarkan peringatan kepada pra-sekolah dan pusat penjagaan pelajar pada Rabu (22 Jan) untuk memberitahu mereka tentang langkah berjaga-jaga yang perlu diambil untuk memastikan kesejahteraan kanak-kanak dan kakitangan.

“Bayi dan kanak-kanak kecil lebih terdedah kepada penyakit yang berjangkit, kakitangan pra-sekolah dinasihatkan supaya menangguhkan sebarang perjalanan ke Wuhan pada tempoh ini,” katanya.

Pra-sekolah seperti Yayasan Masyarakat PAP (PCF) Sparkeltots dan EtonHouse telah menghantar nasihat kepada ibu bapa dan kakitangan dan meminta mereka untuk mengisytiharkan rancangan pelancongan mereka sepanjang tempoh hujung minggu Tahun Baru Cina.

Terdapat keprihatinan bahawa perjalanan masuk keluar China semasa tempoh percutian ini akan membolehkan virus tersebut untuk merebak lebih jauh dan pantas.

Discover Malay Home Based Businesses

Dalam posnya di Facebook pada Rabu, Menteri Pendidikan Ong Ye Kung berkata langkah berjaga-jaga diperkenalkan bagi memastikan keselamatan dan kebajikan pelajar dan kakitangan di sekolah dan institusi pengajian tinggi sejak episod Sars yang berlaku pada 2003. 

 

Video Baru

Podcast Baru

Teka Kata

=
Uji pengetahuan anda dalam Perkataan Melayu
Betul!
Salah!
Well done! You got:
/5
Words Right
Try the new Halal Food Map