PERSONALITI SUKAN

Mencipta rekod dunia baru jadi keutamaan Schooling

Satu lagi pengiktirafan bagi jaguh renang dan juara Olimpik pertama negara, Joseph Schooling, apabila beliau dan ibu bapanya dinobatkan pemenang Anugerah Tokoh Singapura The Straits Times (ST) 2016 pada Isnin lalu. Anugerah anjuran akhbar berbahasa Inggeris setempat itu dan ditaja UBS Singapura memberi penghargaan kepada warganegara yang cekal dan tabah membuat impak positif kepada masyarakat atau industri menerusi amalan murni di samping menjadikan Singapura sebagai sebuah negara yang lebih baik menerusi sumbangan mereka. Schooling diwakili kededua ibu bapanya di majlis itu kerana komitmennya pada pendidikan dan latihan renangnya di Amerika Syarikat tetapi beliau sempat berkongsi harapan mengenai matlamatnya bagi tahun ini.

MEMBURU rekod dunia dan membuktikan bahawa kecemerlangannya di kolam renang temasya Olimpik Rio tahun lalu bukan sekadar satu kebetulan.

Itulah matlamat yang digariskan jaguh renang negara dan satu-satunya juara Olimpik Singapura, Joseph Schooling, yang bersemangat mahu membuktikan bahawa kehebatannya di Rio bukanlah sesuatu yang datang "sekali sahaja", sebaliknya beliau memiliki segala ciri-ciri untuk kekal sebagai antara perenang handalan dunia bagi satu tempoh yang lama.

Pakej Tablet BH yang BARU
Dapatkan tablet Samsung (bernilai $398) percuma dengan langganan 2 tahun
Hanya $19.90*sebulan