Subuh
5:52
Syuruk
7:08
Zuhur
1:13
Asar
4:12
Maghrib
7:16
Isyak
8:24

Sokongan lebih menyeluruh bantu keluarga tinggal flat sewa keluar dari lingkaran kesusahan

Teka Kata
Uji pengetahuan anda dalam bahasa Melayu
=
Pilih perkataan yang betul
Betul!
Salah!
Cuba lagi! Markah anda: Bagus! Markah anda: Hebat! Markah anda: Out Of 3
Rencana
33
3

Sokongan lebih menyeluruh bantu keluarga tinggal flat sewa keluar dari lingkaran kesusahan

Wan Rizal: Projek DIAN@M³ diharap tawar pendekatan lebih khusus bagi dorong keluarga dapat miliki flat sendiri; akur cabaran dihadapi golongan ini 'banyak lapisan'
Sep 26, 2021 | 05:30 AM

Jumlah keluarga Melayu yang tinggal di flat sewa mendapat perhatian baru-baru ini setelah jumlahnya yang meningkat dilaporkan dalam Banci Penduduk. Ia kemudian ditimbulkan Perdana Menteri Lee Hsien Loong dalam Rapat Hari Kebangsaan sebagai antara keprihatinannya. Pelbagai usaha pemerintah dan bukan-pemerintah telah dilaksana sejak sekian lama untuk memberi sokongan kepada keluarga-keluarga yang tinggal di flat sewa. Namun, hakikatnya sebahagian besar keluarga yang tinggal di flat-flat sewa berdepan dengan pelbagai cabaran yang dipenuhi kerumitan - daripada hubungan dan struktur keluarga mereka hinggalah masalah kewangan atau kesihatan yang tidak diduga. BERITA MINGGU bertemu dengan pihak-pihak yang bekerjasama rapat dengan keluarga sedemikian bagi memahami dengan lebih mendalam cabaran yang dihadapi mereka, selain usaha yang telah dan akan dilaksanakan bagi membebaskan keluarga-keluarga ini daripada lingkaran kesusahan.

MESKIPUN kebanyakan penduduk flat sewa di kawasan undinya di Kolam Ayer merupakan warga emas, Anggota Parlimen GRC Jalan Besar Dr Wan Rizal Wan Zakariah amat prihatin tentang kebajikan kanak-kanak yang tinggal di flat sewa bersama keluarga mereka.

Video Baru

Teka Kata

=
Pilih perkataan yang betul
Betul!
Salah!
Cuba lagi! Bagus! Hebat! Markah anda: Out Of 3